miercuri, 1 iulie 2009

2.2. Sa facem prezentarile

Divortul este un cuvant inventat de iad si propus cuplurilor care considera ca traiesc o nefericire interminabila.

Psihiatrul crestin Paul D.Meier spune ca exista doar trei optiuni pentru orice persoana implicate intr-o casnicie nefericita:

1.Sa obtina divortul – cea mai mare lasitate si alegera cea mai lipsita de maturitate.

2.Sa-si pastreze casnicia, fara a se stradui sa o imbunatateasca – o alta decizie lipsita de maturitate, desi nu la fel de iresponsabila ca divortul.

3.Sa se confrunte in mod matur cu problemele personale si sa aleaga sa-si zideasca o casnicie plina de afectiune, pe baza celei existente – singura alegere intr-adevar matura pe care ar putea s-o faca.

Din cauza inmultirii despartirilor in casnicie, divortul a devenit o consecinta a casatoriei. Rata divorturilor a crescut cu peste 700% in ultimii cincizeci de ani. Realitatea este ca multe cupluri isi planuiesc cu mai multa grija nunta decat casnicia. Divortul este mai dureros decat moartea, pentru ca nu se termina niciodata.

Dar car este parerea lui Dumnezeu fata de divort? “Caci eu urasc despartirea in casatorie”, zice Domnul. “Luati seama dar in mintea voastra si nici unul sa nu fie necredincios nevestei din tineretea lui!” (Maleahi 2:16,15). Nicicand nu a fost mai bine subliniat faptul ca credinta in dumnezeu se verifica cel mai bine in credinciosia fata de partenerul de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu