joi, 2 iulie 2009

2.4. Ce descoperim?

Atunci cand cuplurile fug de problemele lor divortand si recasatorindu-se, vor exista patru oameni nefericiti in loc de doi.

Numeroase studii de psihiatrieau aratat ca, atunci cand cuplurile cu relatii nevrotice divorteaza, oricat de bun ar fi intentia lor, prin recasatorire vor ajunge aproape intotdeauna in exact acelasi tip de relatie nevrotica pe care au avut-o inainte.

Contrar conceptiilor lumii, o persoana singura poate salva o casnicie. Majoritatea casniciilor deformate sunt aduse la o vitalitate noua, in esenta prin preocuparea unei singure parti.

Divortul va fi cel mai greu de suportat de copii, in special pentru cei cuprins intre sapte si treisprezece ani.

Casniciile nesalvate se datoreaza in mare parte conceptiei dezvoltate de partenerul nevinovat ca cel vinovat nu se va schimba niciodata si ca nimic si nimeni nu-l va putea convinge sa ia directia buna.

Din punct de vedere biblic, adulterul este singurul motiv de divort care permite recasatorirea pentru cei care au incheiat legamantul la altar. Daca vrei sa fii liber si iubesti, sa traiesti si sa cresti spiritual, pregateste-te sa si ierti, deoarece Dumnezeu poate ierta acea persoana.

Abuzul fizic, care pune in primejdie integritatea fizica a partenerului in mod repetat, poate duce la legalitatea de a da divort sau la separarea pentru protectia vietii in fata celuilalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu