duminică, 28 iunie 2009

1.6.Sugestii,corectii si directii principale

Cunoscand aceste diferente, nu este de mirareca au aparut si consilieri care nu mai prididesc in a da sfaturi si a atentiona cu privire la modul in care cei doi trebuie sa ajunga in armonie, in ciuda diferentelor. Ce spun ei?

Ei spun ca este riscant cand o femeie ofera sfaturi care nu i-au fost solicitate si incearca sa-si ajute partenerul si ca ea nu are idee cat de critica si lipsita de dragoste poate sa-i para.

Pe de alta parte, atunci cand femeile vor sa-si impartaseasca impresiile din ziua respectiva, iar sotul, crezand ca o ajuta, o intrerupe cu un torent de solutii la problema ei, nu face decat sa o nemultumeasca, pentru ca ea nu are nevoie de solutii, ci doar sa fie ascultata.

Barbatul trebuie sa inteleaga ca, pentru femeie, gesturile marunte sunt la fel de importante ca gesturile mari.

Daca el o imbratiseaza zilnic, o saruta si o mangaie, ei ii va trece orice durere si orice critica pe care ar fi dorit sa o arunce in el se va topi sub oferta lui afectiva, care ii raspunde atat de bine sufletului ei.

Daca o femeie va respecta momentele de retragere “in barlog” ale barbatuluiei, fara sa-l cicaleasca, pentru ca asa sunt barbatii, atunci el o va rasplati cu o revenire afectiva mai mare.

De cate ori simte nevoia sa se izoleze, barbatul va trebui sa-i spuna sotiei ca va reveni dupa ce isis va organiza gandurile, apoi sa-i spuna ceea ce il preocupa, incat ea sa nu se ingrijoreze.

Ori de cate ori va sesiza restantele gaspodaresti ale sotului ei, nu-l va admonesta cu:”Tu niciodata nu faci vreun lucru in casa asta!”, ci, cu rabdare, va reveni cu apelul: “N-ai vrea sa-ti gasesti timp si sa-mi repari hota de la bucatarie?” Atunci sa fiti siguri ca nici o femeie nu va fi refuzata.

Si acum cateva amanunte pe care barbatii le stiu din teorie, dar, daca le si fac, isi aduna o groaza de credite, pentru care femeile lor sunt in stare sa treaca oceanul, numa sa ramana asa cum se prezinta ei de bine, adica: gata sa le ofere flori la ocazii si ca surpriza; cand si cand, pregatind masa cand consoartele lor sunt obosite; daca, atunci cand femeile vor sa le vorbeasca, ei sunt dispusi sa lase ziarul si sa inchida televizorul, dandu-le intreaga atentie; dispusi sa le scoata in oras sau la o plimbare in parc; rabdatori la cumparaturi, chiar si atunci cand intarzie cu schimbarea toaletei; atenti cu comportamentele pentru felul in care au pregatit masa sau apreciind coafura sau vestimentatia; dispusi sa le sune la telefon la serviciu sau acasa, lasand urechilor lor delicate o declaratie de dragoste; si cate alte surprize romantice!

Barbatul inceteaza sa mai dea atunci cand simte ca efortul lui este considerat ca de la sine inteles. Femeia trebuie sa-l faca sa stie ca eforturile lui sunt apreciate.

Lasam lista deschisa, pentru ca cititorul sa continue cu sfaturile si cu obiectiunile chiar pe teritoriul propriei casnicii, optimizand relatia prin asigurarea pe care o da ca a inteles deosebirile dintre el(ea) si prietenul de viata. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu