duminică, 28 iunie 2009

1.4. Ce descoperim?

In primul rand, descoperim un plan uimitor, pe care Creatorul l-a alcatuit din momentul in care i-a facut pe cei doi. Farmecul diferit al celor doi si complementaritatea au creat ocazia atragerii in cuplu, pentru a alcatui o echipa in acre dragostea este chemata sa-si spuna cuvantul pentru o viata maritala unica.

Desi conceptia feminista ignora diferentele si ar vrea sa sugereze ca orice face barbatul poate face si femeia, lucrurile nu stau chiar asa. Chiar daca femeia le poate face, nu le poate initai la performanta barbatului si invers. Unele lucruri pe care le face femeia, le poate face si barbatul, darn u la aceleasi cote. Rolurile trebuie pastrate nu pein presiune sociala, ci datorita particularitati structurateale celor doi.

O motocicleta poate fi facut sa mearga si pe o roata, dar de obicei ea merge pe doua roti. Cuplul este bine legat cand feminitatea femeii si masculinitatea barbatului nu sunt depreciate, din dorinta de a se confunda cu celalalt.

Performantele affective ale femeii, care vin din structura ei, pot creste cu vigoare la barbat prin activitati formative si trasaturi rationale ale barbatului se pot dezvolta la femeie prin educatie si dorinta de empatie. Dragostea, care incorporeaza acceptarea celuilalt asa cum este, va motive schimbari esentiale, pentru ca femeia sa porneasca spre sot pe frecventa lui si ca barbatul sa plece spre femeie pe frecventa ei, ramanand totusi fiecare cu dominantele lui structurale diferite.

Intelegerea diferentelor va determina o casnicie cu mai putine conflicte, pentru ca cei doi isi vor intelege mai bine reactiile specifice si nu vor interpreta deosebirile ca pe niste aspecte negative. De obicei, diferentele sunt cele care ne atrag in casatorie si tot aceleasi diferente devin surse de conflict, cand de fapt el ear trebui sa adanceasca dragostea celor doi.

Deosebirile acceptate de cei doi ii vor imbogati si vor da calitate casniciei. Diferentele dintre barbat si femeie nu sunt rele in sine sin u trebuie vazute ca fiind de eliminate. Deosebirile sunt cele care ne ingaduie sa dezvoltam, iar casnicia capata o relatie dinamica, nu statica.

Sexele nu sunt egale, ci echivalente, adica au valoare egala, dar sunt diferite, fiindca au de indeplinit roluri diferite.

Daca barbatii si femeile ar fi la fel, le-ar fi imposibil sa se completeze. Ba chiar nici n-ar mai exista casatorii, pentru ca nu ar mai fi fost atractia si contopirea celor doi intr-un tot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu