luni, 28 septembrie 2009

7.3. Ce descoperim

Exista doua perioade esentiale de comunicare dintre cei doi parteneri. Ambele dureaza patru minute. Primele patru minute imediat dupa trezire si primele patru minute dupa intalnirea de seara. Dupa unele studii, cele opt minute sunt socotite cruciale pentru atmosfera din cadrul cuplului. In acest timp se poate afirma dinnou dragontea, se pot discuta probleme de interes comun si se pot impartasi sentimente. Cele doua contacte de succes dezlantuie o influenza pozitiva asupra celorlalti membri ai familiei.

* Prin comunicare, descoperim un doar persoana cealalta si nevoile ei, ci si pe noi insine prin feed-back-ul pe care partenerul nostru ni-l ofera, dandu-ne posibilitatea corectarii trasaturilor de carácter neformate.

* Motivul de fond pentru care o casatorie se desface este datorat lipsei comunicarii, care duce la lipsa increderii. Si daca increderea a disparut, dragontea un mai are suport.

Comunicarea un cheama pe un partener sa se adapteze la natura vietii celuilalt, ci creeaza o noua natura, un nou vocabular si o vointa in care cele doua veinte initiale se topesc intr-una.

Cele mai inalte comunicare intre partenerii de casnicie este aceea care este formata de comunicarea pe verticala, cu Dumnezeu, a celor doi, din care isi trag intreaga forta a dragostei si unde invata sa se raporteze unul la altul asa cum Dumnezeu Se raporteaza la noi.

Cand fiecare dintre cei doi va ajunge binecuvantare unul pentru altul, relatia se eternizeaza prin credinta dupa modelul din Ioan 17:3 “Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Cristos pe care L-ai trimis Tu!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu