duminică, 30 august 2009

6.5. Are vreun rost?

Suntem tentati sa spunem ca in mod sigur conflictul nu are

nici un sens, decat distrugator. Nimic mai fals! Sa exprimam grafic:

Pornim de la ideea ca neintelegerile si conflictul nu au conotatie

negativa,dimpotriva, genereaza schimbari care duc la progresul relatiei.

Observam mai intai diferente intre sot (patrat) si sotie (cerc).Unul este mai colturos, dar ofera stabilitate, iar celalalt symbol este mai delicat,cu arcuire atragatoare, dar care o ia la vale.

Apar neinfelegerile.,,De ce nu te rostogolesti si tu asa frumos cum fac eu?" zice sfera cubului cu fete patrate.,,pentru ca nu pot! Asa sunt facut eu, sa ma asez bine unde sunt pus si sa dau mai multa siguranta",se fali el. ,,Tu, daca o iei inainte, s-ar putea sa dai de-o vale si sa te rostogolesti in mlastina”, spuse intelept cubul. ,,Dar eu sunt sotia ta trebuie sa mergem amandoi in acelasi pas rostogolit ca al meu", ii aduse bila aminte ,de responsabilitatea casniciei.

,,Dar de ce nu te-ai lua dupa pasul meu de zar, care se opreste la timp?" o contra cubul, si conflictul s-a dezlantuit,totusi fara sa se ajunga inca la cearta.

,,Am o idee!" zise bila senind.,,Eu iti dau din rotunjimea mea, iar tu imi dai din patritosenia ta, dar in asa fel incat sa nu fim separati.Ce zici?"

,,Hai s-o facem!" accepta cubul. Si a iesit o casa cu acoperis

rotund si cu o rostogolire mai ponderata. Un lucru era sigur: in cub nu mai ploua, pentru ca exista acoperis semisferic,iar bila nu

mai era in pericol sa se piarda in multime, pentru ca, fuziondnd

cu cubul, avea o baza stabila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu