vineri, 14 august 2009

6.1. Cand este nor

“In tara iubirii a izbucnit razboiul. Cum se face ca in vietile noastre sunt atatea conflicte, desi cu totii, barbati si femei, cautam fericirea? Razboiul izbucneste cand doua tari isi disputa suveranitatea asupra aceluiasi teritoriu, cand frontierele dintre doua state independente au fost imprecis definite sau cand, cu timpul, s-au sters. Acolo unde granitele au fost trasate bine si sunt respectate, nu exista nici neclaritate, nici conflict.”

“De unde vin luptele si certurile intre noi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre?” spune un scriitor al Bibliei (Iacov 4:1)

“Dar daca am pofta si placere ca partenerul meu de casnicie sa fie mai prezent in gospodarie si mai comunicativ, care e vina mea ca din asta a iesit conflict atunci i le cer?” se aude o voce plina de nedumerire.

Cineva spunea ca “ singurul mod de a castiga un razboi este sa-l previi”. “Frumos spus, dar deja este pornit! Lucrul acesta am sa-l spun si eu altuia dupa ce voi stinge focul.asa ca ajutati-ma!” va spune cineva prins intr-un conflict teribil.

Deoarece fiecare fiinta este unica si contribuie cu lucruri diferite la viata de cuplu, vor aparea conflicte. Si este bine sa existe conflicte. Adevarata problema este cum reactionam in fata conflictelor si cum le rezolvam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu